Фейгін розповів про шанси звільнення Сущенка

Читать на русском
Перспектива виграти справу заарештованого в Росії журналіста Романа Сущенка нульова, оскільки виправдувальних вироків у справах проти українців у РФ не існує.

За словами Марка Фейгіна, перспектива виграти справу заарештованого в Росії журналіста Романа Сущенка нульова, оскільки виправдувальних вироків у справах проти українців у РФ не існує.

Про це адвокат заявив у інтерв'ю ZN.ua, передає «Слово і Діло».

«У Росії немає суду, в якому можна було б виграти хоч яку-небудь справу. Виправдальних вироків не існує, тим більше, в політичних справах проти українців. Не існує рішень, які були б не на користь влади. Інакше, навіщо б вони його «брали»?», – зазначає адвокат.

Водночас він вважає, що це не означає, що людину не можна врятувати, – потрібно розділити поняття «виграти справу» та «врятувати».

Що ми знаємо про затримання журналіста Сущенка?Слово і Діло зібрало докупи всі відомі факти про затримання в Москві українського журналіста Романа Сущенка.

Публічний тиск може призвести до звільнення або обміну, зазначив Фейгін.

Нагадаємо, про затримання Сущенка стало відомо 2 жовтня. За версією ФСБ Росії, журналіст є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України.

У РФ проти Сущенка було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого статтею 276 КК РФ (шпигунство).

Також ЗМІ повідомили, що суд заарештував журналіста терміном на два місяці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: