Найближчими днями Україну накриють дощі й негода – Укргідрометцентр

Читать на русском
З 4 жовтня на територію України рухаються атмосферні фронти, які принесуть сильні дощі та різке зниження температури.

Бабине літо залишає Україну – вже 4 жовтня атмосферні фронти з центральної Європи принесуть погану й прохолодну погоду на західну частину України, температурний фон у північних і центральних областях також стане нижчим.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на дані Укргідрометцентру.

Західну Україну у вівторок очікують дощі, вдень сильні, в Карпатах дуже сильні; вітер північно-західний, 7-12 м/с, місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі +7... +12°, вдень +11... +16°.

На решті території без опадів, лише в Одеській, Житомирській, Вінницькій областях помірний, вдень у Київській і Чернігівській областях невеликий дощ. Вночі, вранці місцями туман. Вітер південно-східний, 5-10 м/с; температура вночі +7... +12°, вдень +14... +19°, у південних і східних областях до +22°.

У Києві вночі без опадів, вдень невеликий дощ. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура вночі +9... +11°, вдень +16... +18°.

У середу, 5 жовтня, в західних областях очікуються сильні, місцями дуже сильні дощі, температура вночі +1... +6°, вдень +5... +10°; в карпатському регіоні невеликий дощ та мокрий сніг, місцями сильні опади, температура протягом доби +1... +6° (на високогір'ї вночі 0... -2°).

ГРВІ в метро: як відіб’ється похолодання на здоров’ї пасажирів столичної підземкиПрохолодна погода призвела до загострення епідеміологічної ситуації в Києві й часто джерелом зараження є хворі пасажири в громадському транспорті.

На решті території також очікуються дощі, вдень у більшості північних та центральних областей – сильні, й лише на крайньому сході країни обійдеться без опадів. Температура вночі +7... +13°, вдень 12... +17°, у східних, Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській областях та в Криму +17... +23°.

Вітер південно-східний із переходом у більшості областей, крім південного сходу, в північно-східний, 7-12 м/с, в західних областях місцями пориви до 15-20 м/с.

У Києві дощ, вдень місцями сильний. Вітер південно-східний із переходом в північно-східний, 7-12 м/с. Температура вночі +9... +11°, вдень +13... +15°.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: