МОЗ зірвав програму вакцинації українців

Читать на русском
За шість років МОЗ із запланованих 2,9 млрд гривень на виконання програми вакцинації населення отримав тільки 2,3 млрд гривень.

Міністерство охорони здоров'я України своєю бездіяльністю зірвало Урядову програму вакцинації населення, розраховану на 2009-2015 роки.

Про це пише спеціальний кореспондент агентства «РБК-Україна» в статті «Щеплення для МОЗ: Україна провалила програму вакцинації населення», передає «Слово і Діло».

Таких висновків дійшли фахівці Рахункової палати (РП), які проаналізували її фінансування і хід виконання.

«Із запланованих 2,9 млрд гривень МОЗ, на виконання програми вакцинації населення, отримав 2,3 млрд гривень. В результаті потреба в імунобіологічних препаратах для профілактики інфекцій, які включені в календар профілактичних щеплень, була максимально забезпечена лише в 2009 році – на 82%», – говориться в дослідженні.

Субсидії, вакцинація та МВФ: дайджест обіцянок Кабінету міністрівПротягом останніх семи днів члени Кабінету міністрів України дали 5 нових обіцянок, 2 – виконали та стільки ж провалили.

Співробітники СП відзначають, що з кожним роком показник фінансування зменшувався. Так, якщо в 2014 році він досяг мінімуму – 37%, то в 2015-му показник піднявся до 65%.

Таким чином, програма виявилася недофінансована, причому, з вини МОЗ.

Унаслідок прорахунків Міністерства рівень охоплення щепленнями населення значно знизився – з 96% в 2007 році до 70% в 2015 році.

Нагадаємо, що 5 травня Міністерство охорони здоров'я України заявило про відвантаження першої партії вакцин від кору, паротиту та краснухи (КПК) в регіони країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: