У Мінсоцполітики розповіли, як потрібно реформувати службу зайнятості

Читать на русском
Міністр соціальної політики України Андрій Рева розповів, що потрібна докорінна реформа Служби зайнятості й системи оплати праці.

Міністр соціальної політики України Андрій Рева розповів, що Україні необхідна реформа Служби зайнятості та системи оплати праці.

Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики, передає «Слово і Діло».

«Ми не вирішимо цю проблему, поки не реформуємо систему оплати праці загалом. І поки отримувати заробітну плату не стане вигідніше, ніж сидіти на соціалці, нічого не зміниться. Крім того, необхідно докорінно реформувати Службу зайнятості. Серед посередників, які існують на ринку праці між працівниками та роботодавцями, цей орган найнеефективніший», – підкреслив він.

На думку Реви, Служба зайнятості взагалі не має займатися пошуком роботи, вона має лише оформлювати безробітних і передавати такі списки до приватних рекрутингових агентств.

«Ті шукатимуть їм роботу, а соціальні служби виплачуватимуть агентам за кожного працевлаштованого винагороду після проходження шукачем роботи випробувального терміну», – уточнив міністр.

Крім того, зазначив він, зараз Служба зайнятості занадто централізована й не бере до уваги місцеві реалії.

Нагадаємо, 30 вересня набули чинності зміни до Конституції в частині правосуддя й нова редакція закону «Про судоустрій і статус суддів».

22 серпня повідомлялося, що Кабінет міністрів України подасть до Ради законопроект про реформування системи оплати праці до кінця вересня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: