США допоможуть Україні з реформами

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман домовився з віце-президентом США Байденом про 220 млн доларів допомоги.
Джо Байден

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман домовився з віце-президентом США Байденом про 220 млн доларів допомоги.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Білого дому.

«Білий дім планує виділити 220 млн доларів нової допомоги Україні цього року на підтримку економічних, політичних та енергетичних реформ», – повідомляє прес-служба.

Повідомляється також, що США продовжать підтримку зусиль України щодо зміцнення демократичних інститутів та верховенства права, зміцнення основ для стійкого економічного зростання, а також реагувати на гуманітарні потреби.

У США стурбовані ситуацією на ДонбасіПредставник Державного департаменту США Марк Тонер повідомив що конфлікт в Україні забрав життя вже понад 9 тисяч осіб, а понад 20 тисяч отримали поранення.

У Білому домі відзначили, що ці кошти також будуть спрямовані на прискорення митної реформи, підтримку боротьби з корупцією шляхом підтримки реформ ключових секторів правосуддя, включаючи імплементацію змін до Конституції, ухвалених Верховною Радою 2 червня, та реалізацію програми реформ генерального прокурора Юрія Луценка, розширення партнерства США з Національним антикорупційним бюро, Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою та Національною поліцією, а також підтримку незалежних засобів масової інформації та громадянського суспільства.

Крім цього, США мають намір надати підтримку реформі децентралізації, допомагаючи підвищити якість послуг, що надаються, збільшити участь громадян і підвищити їхню обізнаність про переваги реформ.

Нагадаємо, 15 червня Володимир Гройсман розпочав свій офіційний візит до США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: