«Укртрансгаз» відстає за темпами накопичення газу в сховищах

Читать на русском
Укртрансгаз сконцентрував в ПСГ 14,3 млрд кубометрів газу, що менше торішніх показників на 1,4 млрд кубометрів.

Станом на 3 жовтня в українських підземних сховищах газу зберігається 14,3 млрд куб. м, що на 1,4 млрд куб. м менше, ніж минулого року.

Про це повідомляє відділ зв'язків із громадськістю та пресою ПАТ «Укртрансгаз», передає «Слово і Діло».

З квітня до вересня поточного року вітчизняні газосховища поповнилися на 5,9 млрд куб. м блакитного палива. За аналогічний період минулого року було закачано майже 8 млрд куб. м природного газу.

За оперативною інформацією центрального диспетчерського департаменту ВАТ «Укртрансгаз», станом на сьогоднішній ранок добовий режим закачування газу до ПСГ становить 48,4 млн куб. м. У накопиченні природного газу задіяно 7 газових сховищ.

Гройсман збільшив план із закачування газу до сховищКабінет міністрів України зобов'язав НАК «Нафтогаз України» накопичити в підземних сховищах 17 млрд куб. м газу на 1 листопада 2016 року.

На аналогічну дату минулого року цей показник становив 28 млн куб. м.

Як повідомлялося раніше, станом на 26 вересня запаси природного газу в українських підземних сховищах перевищили 14 млрд куб. м, а заповнюваність становить 45%.

Нагадаємо, газовий інтерконнектор між Україною та Словаччиною з квітня почав роботу в двонаправленому режимі, що дозволить європейським трейдерам використовувати українські підземні сховища газу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: