У Мінрегіоні пообіцяли скоротити споживання газу вдвічі

Читать на русском
У Мінрегіоні повідомляють, що метою створення Фонду енергоефективності є зменшення використання природного газу для опалювання.
очільник Мінрегіону Геннадій Зубко

Міністр регіонального розвитку, будівництва та жилищно-комунального господарства України Геннадій Зубко заявив, що за 3-5 років країні вдасться зменшити використання газу вдвічі.

Про це він написав у Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

За словами міністра, через старі технології українських ТЕС, котелень та погане утеплення будинків більша половина тепла втрачається.

«Більша половина тепла, яка йде на опалення житлових будинків, втрачається ще на шляху до наших домівок. Через низьку ефективність ТЕС та котелень, погану ізоляцію труб, погане утеплення будівель», – пояснив Зубко.

Міністр зазначив, що новостворений Фонд енергоефективності допоможе Україні за 3-5 років зменшити споживання газу вдвічі та комплексно оновити будинки.

У Мінрегіоні повідомляють, що метою створення Фонду енергоефективності є зменшення використання природного газу для опалювання.

«А це 3 млрд доларів щорічної економії для Бюджету, не кажучи вже про активізацію ринку будівництва, виробництво необхідних матеріалів, бойлерів тощо», – зазначив він.

Також Зубко заявив, що особливістю роботи Фонду має стати залучення до системи фінансування проектів енергоефективності будинків субсидій на житлово-комунальні послуги. За його словами, фінансування Фонду та імплементація відповідних директив ЄС повинні бути затверджені на державному рівні.

Нагадаємо, раніше очільник Мінрегіону заявив, що завдяки змінам у порядку нарахування плати за послуги з централізованого опалення для населення українці зможуть економити близько 20%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: