Кубів призупинив рішення про передачу «Укртрансгазу» в підпорядкування МЕРТ

Читать на русском
Подальша доля впровадження Третього енергопакету буде обговорена сьогодні на нараді у Гройсмана за участю всіх зацікавлених сторін.
Степан Кубів

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) призупинило рішення про перепідпорядкування собі ПАТ «Укртрансгаз» від НАК «Нафтогаз України».

Про це заявив перший віце-прем'єр і глава МЕРТ Степан Кубів на погоджувальній нараді в понеділок, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Це рішення, по суті, є правильним... Я готовий визнати, що при ухваленні рішення ми не провели належних консультацій – це технічний і, в деякій мірі, політичний момент. У зв'язку з цим, рішення мною, як міністром, призупинено», – розповів він.

Глава МЕРТ додав, що сьогодні відбудеться нарада за участю всіх зацікавлених сторін і буде ухвалюватися рішення щодо управління газовими активами «за суттю і за формою».

«Але я хочу підкреслити, що ми підемо шляхом створення незалежного управління в «Нафтогазі» та інших компаніях, пов'язаних із видобутком і транспортуванням газу», – сказав глава економічного відомства.

Раніше Степан Кубів пояснив, що передача «Укртрансгазу» в управління Міністерства економічного розвитку і торгівлі «пов'язана з виконанням Третього енергетичного блоку».

Частина керівництва МЕРТ відхрестилася від афери з перепідпорядкуванням «Укртрансгазу»Частина керівництва Міністерства економічного розвитку і торгівлі України не брала участі в зміні до Статуту НАК «Нафтогаз України», яким оператор української ГТС – ПАТ «Укртрансгаз» було переведено з відання НАК у пряме підпорядкування МЕРТ.

Нагадаємо, що «Укртрансгаз» підписав меморандум про співпрацю з операторами ГТС Греції (DESFA S. A.), Болгарії (Bulgartransgaz EAD) та Румунії (Ngtc Transgaz S. A.).

Як відомо, у 2017 році планується розпочати будівництво газового інтерконнектора між Україною і Польщею. В процесі будівництва такого газопроводу буде використана прогресивна технологія горизонтально-направленого буріння.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: