Є лише один шлях припинити вогонь та вивести війська з Донбасу – експерт

Читать на русском
Петро Олещукполітичний експерт

Ніхто в здоровому глузді не піде на відведення сил АТО, розуміючи поточну ситуацію.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Петро Олещук, аналізуючи дані про те, що в районі розведення військ тривають обстріли.

«Щойно будуть відведені українські війська, ці території відразу ж будуть захоплені Росією. При цьому захоплені будуть і старі пройми, які були зведені українською стороною за весь цей час», – вважає політолог.

На його думку, є лише один варіант, за якого можливе реальне розведення сторін.

«Єдиним варіантом, за якого можна це реалізувати, є введення міжнародного контингенту», – пояснив Олещук.

Експерт: договір про відвід військ – зовсім не шлях до миру на ДонбасіПолітолог поділився міркуваннями щодо того, чи стане угода про розведення військ кроком до встановлення миру в зоні АТО.

«Контингент займає ці позиції, перебуває на лінії зіткнення. З цього можна починати вести якісь переговори. Але такий сценарій зараз взагалі не обговорюється, а без нього ці та будь-які домовленості в принципі неможливо реалізувати», – переконаний Петро Олещук.

За деякими прогнозами, введення миротворців може тривати не менш ніж півроку. Експерт-міжнародник Олег Волошин вважає, що потрібно було просити про миротворців ще після перших домовленостей у Мінську.

Нагадаємо, в Генштабі вже наступного дня після підписання угоди в Мінську попередили, що відведення військ неможливе через обстріли позицій ЗСУ.

Додамо, що згідно з угодою, на розведення військ виділяється 13 днів за умови семиденного «режиму тиші» в зоні АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: