Експерт: перемир'я з РФ призводять, як правило, до наступу та захоплення нових територій

Читать на русском
Петро Олещукполітичний експерт

Українська сторона прекрасно розуміє, що жодні домовленості виконуватися не будуть.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Петро Олещук, аналізуючи заяву голови Луганської ВЦА Юрія Гарбуза про те, що в разі відведення сил АТО Україна може втратити Станицю Луганську та інші території.

«Доки не буде реального рішення про те, що ми завершуємо війну й шукаємо невійськовий вихід із цієї ситуації, доти такі домовленості в Мінську, як останні про розведення військ, будуть «порожнім папірцем». Наразі такого рішення немає», – констатував Олещук.

Все, що відбувається, – не більш ніж затягування часу та спроба РФ знайти тактичні ходи.

«Це нічого не вирішить, а домовленості виконуватися не будуть», – переконаний він.

«Всі прекрасно пам'ятають ситуацію, яка була в Абхазії на початку 1990-х років. Тоді також уклали перемир'я верховенством ООН, під гарантії Росії було проведене навіть розмінування на лінії фронту, відвели грузинські війська від лінії зіткнення, вони здали зброю на склади. В результаті буквально за тиждень після цього абхазька армія за підтримки російських так званих добровольців розгорнула наступ», – розповідає політолог.

«В підсумку було захоплено Сухумі та практично всю територію Абхазії. Тоді це теж було «перемир'я», – резюмував Петро Олещук.

Як відомо, 21 вересня в Мінську було підписане рамкове рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів.

За словами одного з представників України в контактній групі з питань Донбасу Євгена Марчука, обов'язковою умовою початку відведення підрозділів на трьох ділянках фронту є 7 днів повної тиші.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: