У Кабміні взялися за підвищення якості медицини

Читать на русском
Початковий етап реформи медицини передбачає зміну законодавства, яке дозволять амбулаторіям і приватним медичним практикам бути постачальниками медпослуг.

Уряд України цього року створить нові організаційно-фінансові умови в порядку надання первинної медичної допомоги на рівні об'єднаних територіальних громад та вторинної медичної допомоги шляхом утворення госпітальних округів.

Про це йдеться в проекті плану пріоритетних кроків уряду на 2016 рік, який опублікований на сайті Кабінету міністрів, повідомляє «Слово і Діло».

Початковий етап реформи медицини передбачає зміну законодавства, яке дозволить амбулаторіям і приватним медичним практикам бути постачальниками медпослуг. У зв'язку з цим буде спрощено отримання ліцензій на здійснення приватних лікарських практик і затверджений порядок створення госпітальних округів. Кабмін також змінить перелік гарантованого обсягу первинної меддопомоги.

МОЗ уже підготував наказ, який дозволяє об'єднаним територіальним громадам створювати центри первинно-санітарної медичної допомоги. Їх фінансування відтепер буде перекладено на територіальні громади. Також підготовлено проект розпорядження уряду про порядок створення госпітальних округів.

Об'єднані територіальні громади вже отримали доступ до фінансового ресурсу, який дозволить надавати якісні медпослуги. Громада сама формуватиме мережу первинної допомоги, яка може включати центри первинної медико-санітарної допомоги, амбулаторії, приватні лікарські практики та ін.

Кабмін також створить умови створення госпітальних округів, які надаватимуть вторинну медичну допомогу. Округи існуватимуть у вигляді об'єднаних мереж медичних закладів, які фінансуються з одного каналу й матимуть одне джерело управління.

На думку представників уряду, ці кроки мають призвести до зростання якості медпослуг.

Раніше Петро Порошенко заявляв, що розмови про безкоштовну медицину – це не більше ніж обман.

Нагадаємо, Верховна Рада 241 голосом ухвалила закон №2150, згідно з яким закупівля ліків здійснюватиметься через міжнародні організації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: