Вашингтон і країни Євросоюзу поставили РФ жорсткий ультиматум щодо Сирії

Читать на русском
Західні країни ЄС і США зробили спільне звернення до керівництва Росії та закликали довести наміри врегулювати ситуацію в Сирії.

Міністерства закордонних справ Великобританії, Німеччини, Італії, США, Франції та Високого представника ЄС зробили спільну заяву із закликом до Росії довести свої наміри деескалації в Сирії.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на РБК-Україна.

«Руйнівні події в Сирії на цьому тижні підкреслюють те, що ми обговорювали протягом деякого часу: Росія повинна довести, що готова і має намір вжити надзвичайних заходів для порятунку дипломатичних зусиль, націлені для відновлення режиму припинення вогню, забезпечити безперешкодний гуманітарний доступ і створити необхідні умови для продовження переговорів під егідою ООН переговорів про політичний процес в країні», - сказано в зверненні.

Також Великобританія, США і Франція ініціювали екстрене засідання Ради безпеки ООН.

Нагадаємо, минулого тижня, в результаті авіаудару по автомобілям гуманітарного конвою в районі міста Алеппо загинули близько 20 осіб, в тому числі співробітник міжнародної організації «Червоного Хреста» і «Червоного Півмісяця».

Відомо, що 18 з 31 вантажних автомобілів ООН і «Червоного Півмісяця» були знищені. У США винною в події вважають Російську Федерацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: