Угода щодо Сирії між Росією та США знову зірвана

Читать на русском
США та Росія обмінюються взаємними звинуваченнями в зриві мирного врегулювання сирійського конфлікту.

Президент Сирії Башар Асад оголосив про новий наступ на повстанців у районі Алеппо, в результаті чого в ніч на четвер утримувані опозицією східні райони міста зазнали найзапеклішого за кілька місяців авіанальоту, який забрав 45 життів.

Це поховало надії на збереження перемир'я, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Reuters.

«Міжнародна група підтримки Сирії» в особі держсекретаря США Джона Керрі, міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова та їхніх колег із країн ЄС та Близького Сходу вдруге за тиждень обговорила сирійську кризу в кулуарах Генеральної асамблеї ООН.

Як повідомляється, США та Росія звинувачують одна одну в зриві компромісу після американського авіудару по сирійських солдатах, який Вашингтон назвав помилкою, й знищення автоколони з гумдопомогою, причетність до якого заперечує Москва.

Зустріч тривала близько двох годин у п'ятизірковому готелі на Манхеттені й завершилася «нічим», сказав Лавров журналістам, залишаючи будівлю.

Зустріч Керрі та Путіна: що вирішать у Кремлі щодо України та Сирії?Експерт проаналізував заяву, що під час візиту до РФ Джон Керрі може запропонувати Путіну створити об'єднану групу для операції в Сирії, та припустив, чого варто чекати від переговорів Україні.

«Це була довга, болісна й сумна зустріч», – описав розмову спецпредставник генсека ООН із питань Сирії Стаффан де Містура.

Однак де Містура додав, що перемир'я ховати рано.

Як раніше заявляв політолог Вадим Карасьов, Росія буде примушувати Сирію до федералізації, адже вже має вплив на сирійських алавітів і курдів.

Нагадаємо, результат зустрічі держсекретаря США Джона Керрі та президента РФ Володимира Путіна в липні цього року дозволяє стверджувати, що є всі шанси врегулювати конфлікт на сході України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: