У вересні ООН чекає рішення щодо сирійського питання

Читать на русском
Спецпосланець ООН по Сирії Стефан де Містура заявив, що в Сирії гуманітарної допомоги потребують 13 мільйонів жителів країни.

21 вересня в ООН відбудеться засідання Ради безпеки щодо Сирії, на якому, можливо, будуть ухвалені конкретні рішення

Про це заявив спеціальний посланник Генерального секретаря ООН по сирійському питанню Стаффан де Містура, передає «Слово і Діло».

Де Містура сподівається, що переговори між Росією й США допоможуть знайти політичне рішення та встановити в Сирії режим припинення вогню.

Росія та США продовжують переговори з приводу 48-годинної «гуманітарної паузи» в Сирії, але вони йдуть занадто довго.

За його словами, за минулий місяць гуманітарні установи змогли доставити допомогу лише до 3 з 18 обложених районів Сирії. Де Містура зазначив, що потреба у встановленні «гуманітарної паузи»в бойових діях у Сирії «велика як ніколи» – допомоги потребують 13 мільйонів жителів країни.

Без припинення вогню неможливо вирішувати гуманітарні проблеми та просуватися шляхом політичного процесу, заявив де Містура.

Військовий конфлікт у Сирії триває з 2011 року. У бойових діях беруть участь урядові війська, опозиціонери, радикальні ісламісти, курди та інші сили. Значну частину Сирії контролюють бойовики «Ісламської держави».

Нагадаємо, у вересні 2014 року операцію проти «Ісламської держави» почала коаліція на чолі зі США. У вересні 2015 року до конфлікту долучилася Росія. В березні 2016 року президент РФ Володимир Путін наказав почати виведення основних російських сил із країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: