Керрі: гарячково укладати угоду по Сирії США не будуть

Читать на русском
Росія і США узгодили більшість деталей по кроках по відновленню режиму припинення вогню в Сирії.

Держсекретар США Джон Керрі за підсумками переговорів з главою МЗС РФ заявив, що вдалося залагодити багато деталей по кроках для встановлення режиму припинення вогню в Сирії, але є ще ряд інших питань і Пентагон піде лише на ту угоду, яка повністю задовольнить інтереси сирійців.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Укрінформ.

«Ми завершили велику частину всіх технічних дискусій, які головним чином будуть сфокусовані на тому, щоб припинення насильства стало реальним. Нам залишається вирішити декілька незначних проблем, тому наступні кілька днів наші експерти зустрічаються в Женеві для узгодження технічних питань і кроків, покликаних подолати глибоку недовіру, яка існує між усіма сторонами», - повідомив Керрі.

Війна за газ: чому РФ бомбить Сирію та що потрібно США? ЕкспертиСпеціаліст поділився міркуваннями відносно сирійського конфлікту та пояснив, чому РФ продовжить посилювати свою присутність на Близькому Сході.

«Ми вже близькі, але не будемо гарячково укладати угоду, поки вона не задовольнить сповна інтереси сирійців і не буде відповідати можливостям міжнародної спільноти дієво їм допомогти», - підкреслив він.

Держсекретар також висловив надію на те, що реалізація домовленостей між США і РФ надасть фундаментальний вплив на подальший хід сирійського конфлікту.

Як відомо, переговори Сергія Лаврова та Джона Керрі по Сирії в Женеві тривали 12 годин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: