Експерт пояснив, від чого залежать подальші дії Кремля на Донбасі

Читать на русском
Микола Сунгуровськийдиректор військових програм

Навіть якщо зараз ведеться дезінформація, ігнорувати це ми просто не можемо.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський, аналізуючи заяви лідера групи «Інформаційний спротив» Дмитра Тимчука про те, що бойовики планують створити спецбатальйон для диверсій і можуть піти в наступ наприкінці вересня.

«Не можна виключати, що це спрямовано на дезінформування української сторони, щоб під виглядом нарощування потенціалу змусити Україну піти на поступки. В іншому разі, якщо не вдасться цього домогтися, цей сценарій може бути реалізований», – міркує Сунгуровський.

У всякому разі, зазначив він, якщо такий потенціал створюється, то це питання до нас, тому що ми маємо протидіяти нарощуванню такого потенціалу й так само проводити інформаційну кампанію. З іншого боку – готувати силовиків до того, щоб дати відсіч такому сценарію.

Якщо ризик є й він веде до неприйнятних наслідків, то до нього необхідно готуватися.

«Прогнози давати складно, але можна об'єктивно оцінювати ризики та готуватися до них, додав експерт.

«Чи буде наступ на Донбасі, залежить не лише від бойовиків, РФ і можливостей України. Є зовнішні гравці. Який вплив вони мають та яку відповідь отримає Путін від Заходу. Важливо, як зреагує дипломатичний фронт», – пояснює фахівець.

За його словами, якщо буде вирішене питання про відведення не озброєнь, а військ, це буде схоже на спробу врегулювати конфлікт.

«Це те, чого від самого початку не вистачало Мінським угодам. Потрібно було говорити не про відведення озброєнь, але про відведення військ. Світова практика вказує саме на це. Якщо цього зроблено не буде, все інше – просто блеф», – проаналізував Микола Сунгуровський.

Звільнення Донбасу: секретна зброя КиєваСитуація з реінтеграцією Донбасу для Києва заходить в глухий кут все далі і все яснішим стає той факт, що повернути окуповані території, а разом з ними – уми і серця їх мешканців можна виключно за допомогою діалогу і... прощення.

Додамо, в українській розвідці повідомили про те, що на 4-11 жовтня заплановані стратегічні командно-штабні навчання Стратегічних ядерних сил РФ. Заплановано залучення наземного, повітряного й морського компонентів ядерної тріади.

При цьому в Мінську повідомляють, що є просування в питанні розведення сторін на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: