Податківці «прикрили» незаконну рубку лісу в Київській області

Читать на русском
Злочинці ухилилися від сплати податків на суму 3,1 млн грн, а в результаті проведених 18 обшуків у Києві й області було виявлено та вилучено майже 120 тис. грн.

Співробітники податкової міліції спільно з прокуратурою та працівниками СБУ розкрили незаконну схему реалізації неврахованих обсягів лісу та ухилення від сплати податків у Київській області.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише перший заступник голови Державної фіскальної служби України Сергій Білан, передає «Слово і Діло».

«У рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за низкою статей, було встановлено, що два підприємства, засновником яких є одна і та ж особа, організували протиправну схему з реалізації через зазначені підприємства неврахованих обсягів лісу, які супроводжувалися підміною документів про лісоматеріали без відповідного відображення в обліку», – пише Білан.

Організатор злочинної схеми, відбивши в податковій звітності безтоварні операції з низкою фіктивних підприємств, ухилився від сплати податків на суму 3,1 млн грн.

Київрада може заборонити вирубувати ліс у столиціКиївська міська рада може ухвалити проект рішення про запровадження десятирічного мораторію на вирубку лісів у столиці.

В результаті проведених 18 обшуків у Києві та Київській області було виявлено та вилучено майже 120 тис. грн готівкою, 10 печаток, бухгалтерську документацію, а також документи про зберігання й реалізацію лісу.

Як повідомлялося раніше, голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль 11 вересня 2015 року пообіцяв, що Міністерство оборони України не отримає сертифікатів на експорт лісу. Обіцянка перебуває в процесі виконання.

Народний депутат України від фракції «Народного фронту» Павло Дзюблик заявляв, що в Житомирській області пройдуть рейди проти незаконної вирубки лісу, але в підсумку вони так і не відбулися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: