Росія дорого заплатить за нову атаку на Донбасі – експерт

Читать на русском
Олександр Леоновполітолог

Напружена та гостра ситуація на Донбасі зберігається вже досить довго.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента», політолог Олександр Леонов, аналізуючи дані групи «Інформаційний спротив» про те, що бойовики зберігають режим підвищеної боєготовності в своїх підрозділах.

«Можна очікувати всього, але в самій Росії вже зростають негативні настрої, в тому числі щодо військової присутності й навіть з питання Криму, тому що все одно проводяться причинно-наслідкові зв'язки між тим, що відбувається, незважаючи на всі намагання пропаганди», – констатував Леонов.

Найімовірніше, на його пдумку, що триватиме мляве загострення, але не ескалація.

Для проведення наступальної операції в самих бойовиків недостатньо сил. Це скоріше призведе до втрат серед них і, можливо, навіть до військової поразки.

Минулого року, підкреслив експерт, були спроби під Мар'їнкою й уже тоді, українські сили змогли дати відсіч та зміцнити свої позиції.

«Серйозний удар можливий у тому разі, якщо допомогу надасть Росія. Але якщо РФ знову зробить такий крок, питання буде ставиться про посилення санкцій, а не їх послаблення», – резюмував Олександр Леонов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики обстріляли промзону Авдіївки з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї.

«Режим тиші», про який сторони домовилися з 15 вересня, не протримався й доби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: