Фірташ продає бізнес-центр «Парус» у Києві

Читать на русском
Новим власником бізнес-центру Парус стане громадянин України після укладення угоди з Дмитром Фірташем.

Дмитро Фірташ продає контрольний пакет київського бізнес-центру «Парус», який розташований на перетині бульвару Лесі Українки і вулиці Мечникова.

Борис Краснянський, керуючий активами Group DF, підтвердив інформацію, але не став її коментувати, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Новое время».

Станом на 2013 рік, згідно з даними порталу «Наші гроші», «Парусом» володіли в рівних частинах компанія Фірташа «Передові технології плюс» (через кіпрську «Бовалон Інвестмент») і «Мандарин Плаза» Вагіфа Алієва. Відтоді частка Алієва в «Парусі» стала меншою за 50%.

Підтвердженням того, що «Парус» змінює власника, є інформація Єдиного держреєстру юросіб. У розділі, де зазвичай вказують кінцевого бенефіціара, замість згаданої кіпрської компанії значиться такий собі Андрій Петіченко, а адресою його місцеперебування вказано гуртожиток на вулиці Ломоносова, 28/41. Також він записаний керівником компанії з 2 червня 2016 року.

Чого чекати після скасування паперових свідоцтв про власність на нерухомість? АдвокатАдвокат проаналізував інформацію про те, що з 1 січня в Україні скасовано паперовий документ, що підтверджує право власності на нерухомість.

БЦ «Парус» – це 33-поверхова будівля площею 75 тис. кв. м, яка була споруджена в 2007 році. Інвестиції в будівництво склали близько 500 млн грн. Фірташ придбав мажоритарну частку в Алієва ще до введення БЦ в експлуатацію.

Як повідомлялося раніше, ціни на житло в Києві та його передмістях почнуть підвищуватися з початком осені через підвищення вартості будівельних матеріалів, енергоносіїв та оплати праці.

Нагадаємо, що середня вартість одного квадратного метра житла на первинному ринку нерухомості Києва в серпні 2016 року знизилася на 1,8% порівняно з липнем – до 23,453 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: