Експерт розповів, чому «Інтер» вирішив просити захисту в Президента

Читать на русском
Медіаконсультант проаналізував скандал навколо Інтера та звернення телеканалу до Президента у зв'язку з блокуванням роботи телеканалу.

Те, що «Інтер» звернувся зараз до Президента, свідчить про те, що скандал набрав серйозних обертів й Фірташ зрозумів, що без втручання Порошенка його не вирішити.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів медіаконсультант Олександр Піддубний, аналізуючи скандал навколо «Інтера» та звернення телеканалу до Президента України Петра Порошенка з проханням про захист.

«Після нецензурного висловлювання Столярової Президент створив Раду з питань захисту професійної діяльності журналістів та свободи слова. 23 лютого Порошенко підписав указ. Співголовами Ради стали заступник глави АП Андрій Таранов та прес-секретар Порошенка Святослав Цеголко», – розповідає медіаконсультант.

На його переконання, це виглядає дуже дивним збігом обставин, але ця комісія може працювати на захист навіть Столярової.

«Інтер» завдяки цьому зверненню хоче використати ресурс створеної комісії на захист журналістів. Але рчі у тім, що те, що зробила шеф-редактор «Інтера», лежить не в журналістській площині, а в правовій та моральній. Відповідь має надавати Нацрада як виконавець Закону», – пояснює Піддубний.

За його словами, те, що представники «Інтера» апелюють до Президента, є маніпулюванням та підміною понять. Коли за журналістською роботою приховують інші цілі. Ситуація набула серйозного розголосу, адже не тільки «Азов» блокував роботу інформцентру, але й члени Асоціації власників зброї.

«Резонанс уже настільки великий, що Фірташ як власник телеканалу лише в Президенті зараз вбачає захист», – вважає Олександр Піддубний.

Нагадаємо, шеф-редактор телеканалу Марія Столярова в прямому ефірі грубо висловилася на адресу героїв Небесної Сотні. 24 лютого журналістку звільнили з посади, а пізніше – видворили з України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: