«Будівельна мафія»: чи спустять на гальмах справу Войцеховського? Експерт

Читать на русском
Олег Приходькоексперт в сфері нерухомості

Арешт Анатолія Войцеховського завершиться тим, що його, з великою ймовірністю, випустять під заставу, можливо, під домашній арешт.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив експерт у сфері девелопменту Олег Приходько, аналізуючи ситуацію із затриманням засновника будівельної групи «Уко» Анатолія Войцеховського.

«Згідно з українським законодавством, кримінальну відповідальність несуть директори підприємств. Провину акціонерів довести практично нереально. Особисто Войцеховський не завдав шкоди нікому, нічого не вкрав, нікого не побив. У цій ситуації реальний термін можна присудити за якимось «політичним» епізодом, що майже неймовірно, але постановчо цілком може бути», – пояснює Приходько.

За його словами, якби були докази, то Войцеховський давно вже був би там, де неможливо нікого знайти.

«І чому ніхто не поставив собі питання, чи може одна людина все це зробити. Нікого не бентежить той факт, що 40 незаконних будівництв, більше 40 компаній і фірм, а винна всього 1 людина? Або це тільки початок?», – додав експерт.

Також, на думку фахівця, постраждалих інвесторів можна розділити на три основні категорії.

За час роботи Кличка можна складати легенди про незаконні забудови Києва - активістВ рамках спецпроекуту «ОБРАНІ» активіст поділився міркуваннями відносно діяльності мера столиці та незаконної забудови Києва за час його керування.

«Перші – інвестори, які вже живуть у незаконних будинках без постійного підключення до міських мереж. Цю проблему рано чи пізно вирішить міська влада. Другі – інвестори, які купили квартири, при цьому будинок зведений на 50-70%. Ці проекти будуть не один рік добудовуватися коштами інвесторів і, можливо, частково міськими, але світло в кінці тунелю є. Третя категорія – покупці, які вклали свої кошти в котлован, або ж будівельна готовність будинку менш ніж 50%. Не думаю, що вони будуть коли-небудь добудовані», – міркує експерт.

Крім того, на його думку, не варто порівнювати діяльність цього забудовника з діяльністю «Еліта-Центру».

«Еліта-Центр» навмисно продавав одну й ту ж квартиру кілька разів. За «Укогруп» такого помічено не було. Можливо, й спливуть такі факти, але це малоймовірно. Масштаб будівництв говорить про те, що продавати кілька разів одну й ту ж квартиру було безглуздо. Відповідно, велика кількість покупців не отримають свої квартири лише через те, що вони не будуть збудовані», – проаналізував ситуацію Олег Приходько.

Як відомо, корпорація «Укогруп» об'єднує 63 компанії, якими зводиться близько 40 новобудов столиці.

За даними слідства, близько 20 з них будуються або на самовільно захоплених землях, або всупереч забороні влади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: