Данилюк назвав умови отримання наступного траншу кредиту МВФ

Читать на русском
Міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що для отримання наступного траншу кредиту від МВФ Україна повинна провести пенсійну реформу та ухвалити закон про обіг сільськогосподарських земель.
Олександр ДанилюкФото: tass.ru

Для отримання наступного траншу МВФ Україна повинна провести пенсійну реформу й ухвалити закон про обіг сільськогосподарських земель.

Про це в ефірі телеканалу «Інтер» розповів міністр фінансів Олександр Данилюк, передає «Слово і Діло».

«Серед іншого, є питання формування ринку землі. Але це ще не відкриття цього ринку, а ми повинні прийняти закон про обіг сільгоспземель», – наголосив міністр.

Він зазначив, що правила роботи ринку необхідно ще розробити, оскільки це дуже важливо для розвитку аграрного сектора країни.

Данилюк має намір відновити співпрацю з МВФСказано 15 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

«Ця концепція зараз розробляється. І разом із депутатами ми будемо обговорювати це», – додав Данилюк.

Він також наголосив, що пенсійна реформа повинна бути справедливою. За її розробку відповідає Кабмін, і, за словами міністра, поки рано говорити про підвищення пенсійного віку.

Нагадаємо, 14 вересня МВФ виділив Україні третій транш кредиту в розмірі 1 млрд дол. США. Раніше у Фонді вже заявляли, що для продовження фінансування Україні доведеться провести пенсійну реформу, оптимізувати систему виплат житлових субсидій та виробити механізм підвищення тарифів на газ та опалення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: