Україна отримала третій транш МВФ

Читать на русском
Україна отримала третій транш Міжнародного валютного фонду в розмірі 1 мільярда доларів. Відповідне рішення було ухвалено 14 вересня на засіданні ради директорів Фонду.
Фото з відкритих джерел

Україна отримала третій транш Міжнародного валютного фонду в розмірі 1 мільярда доларів. Відповідне рішення було ухвалено 14 вересня на засіданні ради директорів Фонду.

Про це повідомив Президент України Петро Порошенко у відеозверненні, інформує «Слово і Діло».

«Я вітаю щойно ухвалене позитивне рішення ради директорів Міжнародного валютного фонду про продовження програми співробітництва з Україною та виділення додаткових обсягів фінансової допомоги», – заявив Глава держави.

Інвестиції чи нові кредитні зобов’язання: якого ефекту варто чекати від рішення МВФ?Останні 2 роки активного «реформування» української економіки не обходилися без коштів від МВФ. Цієї осені чергового траншу кредиту чекають ледь не як основного фактору для притоку іноземних інвестицій. Та чи існує пряма залежність між цими двома явищами?

Він також зазначив, що третій транш допомоги в рамках однієї програми співробітництва отримано вперше в історії відносин між Україною та МВФ.

Порошенко наголосив, що після рішення Фонду Україні ще можуть виділити 1 мільярд доларів Сполучені Штати та 600 мільйонів євро макрофінансової допомоги Євросоюз.

Президент додав, що фінансова допомога та залучення іноземних інвестицій в українську економіку дасть змогу тримати стабільність гривні.

Нагадаємо, в Нацбанку України в зв'язку з виділенням країні фінансової допомоги вважають актуальним свій прогноз щодо золотовалютних резервів на кінець року на рівні 17,2 млрд дол.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: