Гривня зміцнюється на тлі отримання траншу від МВФ

Читать на русском
Отримання третього траншу від МВФ надасть підтримку національній валюті України й дозволить проводити подальшу лібералізацію валютного ринку.

Гривня зміцнилася на 7 копійок на міжбанківських валютних торгах сьогодні, 15 вересня, в результаті позитивного рішення Міжнародного валютного фонду щодо України.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на UBR.

«Міжбанк сьогодні із самого ранку відреагував на нічні новини від МВФ і стартував зниженням котирувань – 26,20-26,25 грн/дол.», – говорить скарбник банку «Кредит Дніпро» Олег Курінний.

За його словами ситуація буде цілком сприятливою для позицій гривні.

«Достатня пропозиція валюти на безготівковому ринку, яка спостерігається протягом останніх днів, збережеться, а позитивний психологічний ефект на учасників ринку від рішення Фонду про виділення Україні траншу в $1 млрд, який буде направлений на поповнення золотовалютних резервів, зможе утримати валютні котирування від зростання», – вважає скарбник.

НБУ не планує впливати на курс гривніУ Національному банку України вважають, що поточні коливання курсу гривні перебувають у допустимих межах, і не планують дій для їх згладжування.

Збереження контролю над ситуацією на валютному ринку дозволило вчора Нацбанку трохи пом'якшити валютні обмеження.

«Ми очікуємо 15 вересня коливання на рівні 26,20-26,30 грн/дол.», – спрогнозував Курінний.

Нагадаємо, 14 вересня міжбанк закрився в рамках 26,28-26,32 грн./дол.

Як повідомлялося раніше, 5 травня НБУ в ході аукціону викупив у комерційних банків рекордні $94,3 млн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: