У МВФ пояснили, чому пішли на виняток у наданні кредиту Україні

Читать на русском
МВФ також може визначити виділення Україні наступного, четвертого, траншу за розширеною програмою фінансування до кінця поточного року.

Керівництво Міжнародного валютного фонду прийняло ряд винятків в програмі кредитування для України так як це технічні питання, які часто виникають в рамках подібних програм і стосуються технічних аспектів.

Про це заявив під час брифінгу у Вашингтоні директор Департаменту комунікацій МВФ Джеррі Райс, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Це технічні питання, «які часто виникають в рамках подібних програм» і стосуються технічних аспектів», – пояснив він.

Виконавча рада МВФ також може визначити виділення Україні наступного, четвертого, траншу за розширеною програмою фінансування до кінця поточного року.

«Що стосується подальшого перегляду і подальшого траншу, це може статися до кінця року», – зазначив представник Фонду.

У той же час він зазначив, що зараз немає інформації про конкретні дати або розміри траншу, які можуть бути прийняті. За його словами, ці питання будуть вирішуватися на засіданні Виконавчої ради МВФ.

Представник МВФ також відзначив, що зменшення суми третього траншу для України від очікуваних $1,7 млрд до $1 млрд не є «чимось надзвичайним». Перегляди відбуваються для того, щоб «відкалібрувати» рекомендації щодо політики кредитування і «переконатися в тому, що фінансування здійснюється відповідно до потреб платіжного балансу і реалізації цієї політики».

Сьогодні вночі стало відомо, що Україна отримала третій транш Міжнародного валютного фонду в розмірі 1 мільярда доларів. Відповідне рішення було прийнято 14 вересня на засіданні ради директорів Фонду.

Як раніше повідомлялося, прем'єр-міністр Володимир Гройсман не опублікував проект меморандуму між Україною та Міжнародним валютним фондом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: