Порошенко розпорядився підготувати позов проти РФ щодо порушення морського права

Читать на русском
Петро Порошенко доручив МЗС порушити арбітражне провадження проти РФ з порушення нею Конвенції ООН з морського права.

Президент України Петро Порошенко доручив Міністерству закордонних справ подати до міжнародного суду позов проти Російської Федерації, що стосується порушення Конвенції ООН про морське право.

Про це написав у своєму акаунті в Twitter прес-секретар Президента України Святослав Цеголко, передає «Слово і Діло».

«Президент доручив МЗС порушити арбітражне провадження проти РФ за порушення нею Конвенції ООН про морське право», – написав прес-секретар Глави держави.

Нагадаємо, 12 вересня 2016 року міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив про те, що перший великий позов проти Росії буде поданий Україною до міжнародного суду цього тижня (12-18 вересня – Ред.). Позов стосується Конвенції ООН про морське право.

Клімкін прокоментував відмову РФ від «режиму тиші» на ДонбасіДля виконання мінських домовленостей немає необхідності розробляти будь-які паралельні «дорожні карти», а потрібен один документ з чіткою послідовністю виконання пунктів угод і гарантіями Росії їх виконання.

«Перший великий позов буде поданий саме цього тижня, він стосується Конвенції ООН про морське право. Він фактично є всеосяжним, оскільки містить такі фундаментальні питання, як використання морського простору, порушення екологічної безпеки, але також і об'єкти культурної спадщини. Це дуже масштабний позов», – сказав Клімкін.

Як повідомлялося раніше, державний ощадний банк України («Ощадбанк», Київ) має намір отримати від Російської Федерації компенсацію на суму понад $1 млрд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: