Прокуратура Нью-Йорка перевірить фонд Трампа

Читать на русском
Прокуратура Нью-Йорка почала розслідування щодо благодійного фонду Trump Foundation кандидата в президенти США від республіканців Дональда Трампа.
Дональд ТрампФото з відкритих джерел

Прокуратура Нью-Йорка почала розслідування щодо благодійного фонду Trump Foundation кандидата в президенти США від республіканців Дональда Трампа.

Про це пише видання Politico, повідомляє «Слово і Діло».

Глава відомства Ерік Шнайдерман повідомив, що прокуратура перевіряє роботу фонду на відповідність законам штату. Причиною перевірки він назвав підозру прокурорів щодо того, що фонд займається неприпустимою діяльністю.

За інформацією джерела, знайомого із ситуацією, прокуратура почала розслідування через низку сумнівних операцій, які з'явилися нещодавно.

Штаб Трампа міг фінансуватися з «чорної каси» «Партії регіонів»Керівник передвиборного штабу кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа, екс-радник Януковича Пол Манафорт міг отримати 12,7 мільйона доларів від Партії регіонів.

Раніше в пресу потрапили повідомлення про виплату Трампом коштів прокурору штату Флорида Пем Бонді, яка відмовилася порушувати справу щодо програми бізнес-тренінгів Трампа, в 2013 році. Той платіж був проведений через благодійний фонд мільярдера. Критики Трампа не виключали, що виплату можна розцінити як хабар.

Прокурор підтверджує факт отримання коштів від Трампа, однак наполягає, що вони не мають жодного стосунку до ухваленого нею рішення й призначалися для її підготовки до чергових виборів генпрокурора штату.

Фонд Трампа був замішаний ще в кількох скандалах. Зокрема, американські ЗМІ стверджували, що мільярдер не перераховував у власний фонд кошти з 2008 року, а також використовував пожертви фонду на благодійність в особистих цілях.

Нагадаємо, що Трамп хоче провести розслідування щодо Фонду Клінтонів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: