Чермалик накрили артилерійським вогнем – штаб АТО

Читать на русском
Члени незаконних збройних формувань вже вкотре грубо порушили режим повного припинення вогню.

Бойовики самопроголошених республік із забороненої артилерії калібру 122 мм обстріляли опорні пункти Збройних сил України в Чермалику.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

«На маріупольському напрямку зафіксовано 9 порушень «режиму тиші». Противник вдався до збройних провокацій у районі Чермалика, де із забороненої Мінськими домовленостями артилерії 122-го калібру обстріляв українські опорні пункти, а по захисниках Широкиного та Красногорівки застосував міномети 82-го калібру», – йдеться в повідомленні.

На тому ж напрямку сепаратисти з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї відкривали вогонь по Гранітному, Мар’їнці, Старогнатівці та Широкиному. За інформацією штабу АТО, на донецькому напрямку ворог застосував важкі міномети.

«Провокативні обстріли з боку противника велися по позиціях українських захисників у Авдіївці, Луганському, Зайцевому, Верхньоторецькому та Новгородському, а в районі Авдіївки окупанти застосували міномети 120-го та 82-го калібру», – зазначили українські військові.

Крім того, на Луганщині бойовики також відкривали вогонь. Так, окупанти вели вогонь із БМП по Новозванівці, а з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї – по Попасній, Новоолександрівці, Новозванівці та Нижньотеплому.

«Близько 16:00 позиції одного з підрозділів Збройних сил України в районі Станиці Луганської були атаковані ворожою ДРГ. Захисники України відкривали вогонь у відповідь», – додали в штабі АТО.

Речник АТО Іван Арєф'єв.Дайджест подій 13.09.2016(ранок)Військове телебачення України

Напомним, вчера, 12 августа, бойовики самопроголошених республік із забороненої Мінськими домовленостями артилерії калібру 122 мм обстріляли Водяне.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: