Порошенко і Меркель провели телефонні переговори і обговорили ситуацію на Донбасі

Читать на русском
Порошенко і Меркель домовилися активізувати дипломатичні зусилля з метою виконання частини мінських домовленостей, що стосується забезпечення безпеки.
Меркель і Порошенко узгодили позиції Мінськими угодами

Президент України Петро Порошенко провів телефонні переговори з Канцлером ФРН Ангелою Меркель.

Про це повідомляє прес-служба глави держави, передає «Слово і Діло».

Вони обговорили ситуацію щодо безпеки на Донбасі. Порошенко висловив стурбованість у зв'язку з провокаціями з боку російських бойовиків, у тому числі застосування важкого озброєння, незважаючи на оголошення режиму припинення вогню з 1 вересня.

Сторони домовилися активізувати дипломатичні зусилля в рамках Тристоронньої контактної групи і Нормандського формату з метою виконання безпеки частини Мінських домовленостей.

Президент України подякував німецьку і французьку боку за принципову позицію щодо здійснення санкційного тиску на Росію до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Петро Порошенко і Ангела Меркель наголосили на важливості звільнення всіх заручників, у тому числі тих, хто незаконно утримується на території Росії.

Раніше повідомлялося, що канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд вважає, що узгоджений Тристоронньою контактною групою режим припинення вогню в зоні проведення АТО на східних територіях України повинен стати початком стійкого припинення вогню.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: