Лібералізація валютного ринку відкладається – Гонтарева

Читать на русском
На зустрічі з керівниками найбільших банків країни в понеділок, 12 вересня, Валерія Гонтарева заявила, що лібералізація валютного ринку поки передчасна.
Валерія Гонтарева

Національний банк вважає передчасним впроваджувати лібералізацію на валютному ринку України.

Про це повідомляють у прес-службі НБУ, посилаючись на слова Валерії Гонтаревої напередодні перегляду рішень про валютні обмеження, передає «Слово і Діло».

«Глава НБУ підкреслила, що для подальшої валютної лібералізації необхідні як макроекономічні передумови, так і наявність інших обмежень для непродуктивного відтоку капіталу через низькоподаткові юрисдикції», – йдеться в повідомленні.

У прес-релізі НБУ повідомляється, що Гонтарева провела зустріч із керівниками найбільших банків країни в понеділок, 12 вересня.

Гривні – 20. Як змінювався курс національної валютиДо 20-річного ювілею української гривні «Слово і Діло» підготувало інфографіку, покликану показати шлях національної валюти з 1996-го до 2016 року.

Як повідомлялося раніше, НБУ дозволив використовувати електронні документи, копії документів в електронній формі та інші сучасні комунікаційні технології при купівлі та переказах іноземної валюти.

Нагадаємо, 1 лютого 2016 року голова НБУ Валерія Гонтарева заявила, що входження до системи європейських центральних банків – стратегічний пріоритет Національного банку України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: