НБУ дозволив купувати валюту за електронними документами

Читать на русском
НБУ дозволяє надавати копії документів у електронній формі, які будуть скануватися з оригіналу документа на паперовому носії інформації та засвідчуватися електронним цифровим підписом.

Національний банк України (НБУ) дозволив використовувати електронні документи, копії документів у електронній формі та інші сучасні комунікаційні технології при купівлі та перерахуванні іноземної валюти.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НБУ.

«Уповноважені банки зможуть здійснювати купівлю, обмін та перерахування іноземної валюти для клієнтів на підставі не лише оригіналів документів, як було раніше, а й їхніх копій. При цьому як оригінали, так і копії документів клієнти зможуть подавати до банку і в електронній, і в паперовій формі на власний розсуд», – повідомляє регулятор.

НБУ дозволяє надавати копії документів у електронній формі, які будуть скануватися з оригіналу документа на паперовому носії інформації, засвідчуватися електронним цифровим підписом і подаватися до банку-кореспондента за допомогою програмного забезпечення «клієнт-банк», «клієнт-інтернет-банк» тощо.

Вимога до подання лише оригіналів зберігається лише щодо документів про джерела походження гривні для фізичних осіб-нерезидентів.

«Банки зможуть не проставляти позначки на оригіналах документів, на підставі яких була куплена або переведена іноземна валюта, й на копіях цих документів. Своєю чергою, банки будуть самостійно здійснювати контроль за обсягами купленої іноземної валюти та визначати порядок його проведення», – йдеться в повідомленні.

НБУ розкрив дані щодо зростання валютних резервів цього рокуЗолотовалютні резерви Національного банку України за підсумками першої половини 2016 року досягли $14 млрд.

Відзначимо, що це нововведення дозволить банкам прискорити обслуговування клієнтів при проведенні валютних операцій за їх дорученням, а також автоматизувати процеси обробки та зберігання документів.

«Для клієнтів це спростить процес надання необхідних документів для купівлі та перерахування іноземної валюти», – підкреслили в НБУ.

Як повідомлялося раніше, НБУ спростив для населення проведення операцій із готівковою іноземною валютою, дозволивши операції з купівлі та продажу в еквіваленті до 150 тис. грн без паспорта.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: