Відновлений «Антей» відправився в перший комерційний рейс

Читать на русском
Ан-22 Антей в аеропорту Цюриха візьме на борт вантаж – промислову котушку вагою 25 тонн, після чого відправиться в Абу-Дабі (ОАЕ).

Відновлений Ан-22 «Антей» відправився в перший комерційний рейс, під час якого перевезе промислову котушку вагою 25 тонн зі швейцарського Цюриха в Абу-Дабі (ОАЕ).

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу компанії.

«8 вересня 2016 року Ан-22 «Антей», відновлений фахівцями ДП «Антонов» після тривалого перебування на землі, вилетів із Києва до Цюриха (Швейцарія) для виконання комерційного рейсу», – повідомляють у прес-службі.

В компанії уточнили, що в аеропорту Цюриха літак візьме на борт вантаж – промислову котушку вагою 25 тонн.

«Беручи до уваги необхідність її перевезення у вертикальному положенні, фахівці ДП «Антонов» розробили спеціальну раму для вантажу», – йдеться в повідомленні.

Генштаб України замовив розробку вітчизняного бойового літакаГенеральний штаб України замовив державному підприємству «Антонов» розробку вітчизняного бойового літака з двигунами від ПАТ «Моторсіч».

Відзначимо, що Ан-22 «Антей» – це важкий турбогвинтовий транспортний літак. Перший широкофюзеляжний літак в СРСР і найбільший у світі турбогвинтовий літак. Перший політ здійснив у 1965 році. Серійно вироблено 68 екземплярів, включаючи два для випробувань на міцність.

Як повідомлялося раніше, ДП «Антонов» і китайська компанія Aerospace Industry Corporation of China (AICC) 30 серпня 2016 року підписали угоду про співпрацю за програмою Ан-225.

Наразі на потужностях ДП «Антонов» у Києві будується 10 літаків. Всього компанія має 18 твердих замовлень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: