Генштаб України замовив розробку вітчизняного бойового літака

Читать на русском
Підприємства оборонно-промислового комплексу України мають достатньо виробничих потужностей для того, щоб налагодити виробництво власного бойового літака.

Генеральний штаб України замовив державному підприємству «Антонов» розробку вітчизняного бойового літака з двигунами від ПАТ «Моторсіч».

Про це заявив заступник начальника озброєння Збройних сил України, полковник Владислав Шостак, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«У нас є замовлення на виготовлення бойового літака. Зокрема, виконавцем такого проекту буде АНТК «Антонов». Як очікується, двигуни виготовлятиме «Моторсіч», – поінформував представник Генерального штабу.

За його словами, підприємства оборонно-промислового комплексу України мають достатньо виробничих потужностей для того, щоб налагодити виробництво власного бойового літака, а також модернізувати та розробляти нові системи протиповітряної оборони.

Українські підприємства розробляють виробництво зенітно-ракетних комплексів середньої дальності, а також проводять модернізацію наявних зразків, зокрема комплексів С-125», – сказав заступник начальника озброєння ЗСУ.

Шостак підкреслив, що українська сторона також розглядає можливість закупівлі техніки іноземного виробництва, але надає перевагу вітчизняним зразкам через складність і високу вартість створення інфраструктури для технічного супроводу та обслуговування такої техніки.

Нагадаємо, сьогодні секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Україна потребує створення серійного виробництва оперативно-тактичних і стратегічних безпілотних літальних апаратів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: