Росія підтвердила можливість обслуговування «Русланів» без України

Читать на русском
Практичні роботи у російських експлуатантів припинені. У зв'язку з цим вони змушені самостійно шукати рішення цієї проблеми.
Ан-124-100 «Руслан»

Функції з підтримки льотної придатності вантажних літаків Ан-124-100 «Руслан», які експлуатуються в Росії, можуть бути передані російським підприємствам.

Про це повідомив «Інтерфаксу» представник Мінпромторгу в п'ятницю, передає «Слово і діло».

«В даний час російські експлуатанти відчувають труднощі з підтримкою льотної придатності літака Ан-124-100 «Руслан», держателем сертифікатом типу якого є ДП «Антонов». Незважаючи на заяви ДП «Антонов» про підтримку сертифіката типу, практичні роботи в цьому напрямку у російських експлуатантів припинені. У зв'язку з цим ми змушені самостійно шукати рішення цієї проблеми», – зазначив представник відомств.

Як раніше повідомлялося, державне підприємство «Антонов» зніме з себе всю відповідальність за забезпечення безпечної експлуатації Ан-124-100 «Руслан» в разі їх виведення з-під нагляду підприємства.

ДП «Антонов» має намір підписати контракт з Міноборони України на будівництво трьох модернізованих Ан-148-100 до кінця року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: