Україна та Азербайджан готуються до спільного виробництва Ан-178

Читать на русском
Плани розширення співпраці за програмою Ан-178 не передбачають продажу технологій Ан-178 закордонному партнеру.
Ан-178

Влада Азербайджану висловила зацікавленість в організації збирання транспортних літаків Ан-178 розробки держпідприємства «Антонов» на власних потужностях.

Збірка Ан-178 в Азербайджані розглядається на рівні уряду, заявив президент ЗАТ «Азербайджан Хава Йоллари-AZAL» Джахангир Аскеров, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Від імені уряду уповноважений заявити: ми дуже зацікавлені у збиранні Ан-178 на території Азербайджану», – сказав він.

Аскеров висловив надію, що виробничі потужності для складання Ан-178 будуть готові до середини 2018 року.

Плани розширення співпраці за програмою Ан-178 не передбачають продажу технологій Ан-178 закордонному партнеру. «Йдеться про коопераційне виробництво. На території Азербайджану буде здійснюватися лише остаточне складання літака», – сказав президент ДП «Антонов» Михайло Гвоздьов.

Росія хоче викупити у «Антонова» ліцензію на Ан-140Мінпромторг РФ висловив готовність обговорити з українським держпідприємством «Антонов» купівлю ліцензії на виробництво літака Ан-140.

Відмітимо, що Ан-178 створюється на заміну Ан-12. За оцінками фахівців, у низці регіонів він також може стати сучасною заміною С-160. У виробничій кооперації за програмою Ан-178 задіяно близько 200 компаній із 15 країн.

Нагадаємо, що в травні 2015 року між ДП «Антонов» та азербайджанською Silk Way Airlines був укладений контракт на збирання в Україні та поставку в Азербайджан 10 транспортних Ан-178. Поставка перших двох літаків, згідно з умовами контракту, має бути забезпечена до кінця 2018 року, поставка ще восьми машин – за погодженням сторін.

Як повідомлялося раніше, Генеральний штаб України замовив державному підприємству «Антонов» розробку вітчизняного бойового літака з двигунами від ПАТ «Моторсіч».

Нагадаємо, що цього року ДП «Антонов» відмовилося від російських комплектуючих, повністю перейшовши на вузли та агрегати від вітчизняних постачальників.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: