Аваков назвав суму, необхідну для забезпечення Нацполіції

Читать на русском
Глава МВС Арсен Аваков вважає, що для забезпечення компетентного й чесного поліцейського Нацполіція в 2017 році має отримати з Держбюджету близько 24 млрд грн.
Аваков: Ідеальна цифра – це 24 мільярди тільки на поліцію

На забезпечення якісної роботи Національної поліції України в 2017 році відомству необхідно 24 млільярди гривень.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає «Слово і Діло».

«Я вважаю, що країна повинна мати нормального, компетентного, чесного поліцейського, який повинен отримувати адекватну заробітну плату, щоб не тирити бензин у підприємців і виконувати свою роботу, не заглядаючись на чужі гроші ... Таким чином, ми вибудували нову систему зарплат і ставок, які потихеньку впроваджуються зараз ... Виходячи з цього, на наступний рік ідеальна цифра – це 24 мільярди тільки на поліцію», – повідомив він.

Глава МВС сумнівається, що Нацполіції виділять необхідну суму при розробці проекту Держбюджету.

Він додав, що після завершення переатестації працівників некомплект у Національній поліції становитиме близько 24% особового складу.

Очільниця Нацполіції Хатія Деканоїдзе заявляла, що у відомстві мають намір завершити переатестацію своїх співробітників до 30 вересня поточного року.

Нагадаємо, що минулого року в Україні стартувала поліцейська реформа.

З листопада 2015 року в Україні проходить атестація співробітників Національної поліції. В МВС повідомляли, що лише за підсумками переатестації в Києві було звільнено 80% керівників.

У серпні міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков обіцяв, що переатестація всього особового складу поліції буде завершена до жовтня.

У вересні 2016 року в Україні буде представлена концепція реформування Національної поліції до 2020 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: