Аваков анонсував новий набір до Нацполіції

Читать на русском
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков анонсував новий набір до поліції. Найближчим часом для кандидатів буде оголошено додатковий конкурс.

В Україні скоро почнеться новий набір до поліції. Найближчим часом буде оголошено додатковий конкурс.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков під час робочої поїздки в Харків, повідомляє «Слово і Діло».

«У найближчий місяць-півтора в країні будуть оголошені додаткові конкурси, набори до поліції. Вони будуть стосуватися слідчих, оперативних працівників, дільничних поліцейських і всіх спеціальних підрозділів», – повідомив міністр.

Аваков зазначив, що зараз недостатня увага приділяється пішому патрулюванню, й пообіцяв, що ситуація буде виправлена. Планується набрати близько півтори тисячі патрульних поліцейських у всій країні, в тому числі 500 осіб у Києві, 100 – в Харкові.

Відзначається, що слідчих, оперативників, дільничних будуть набирати за конкурсом, як з нових претендентів, так і з чинного складу поліції.

Слідчого Нацполіції Києва спіймали на хабаріСБУ затримала слідчого Голосіївського управління київської поліції за вимагання хабара на суму 15 тисяч доларів.

«Зараз тривають конкурси слідчих – дуже непроста категорія, яку просто так із вулиці не набереш, з оперативним працівникам тощо. Конкурси будуть оголошуватися на новий набір і внутрішні конкурси, серед чинних поліцейських. Це буде стосуватися всього складу поліції, 170 тисяч осіб. Під час оголошеного конкурсу офіцер поліції може подати на вищі посади й брати участь у конкурсі», – пояснив він.

Претенденти складатимуть багатоступеневі іспити, за результатами яких претендентів оцінить «поліцейська комісія, створена за спеціальною процедурою, згідно із законом», в якій будуть як представники МВС, так і громадськості.

Йдеться про набір приблизно 10,5 тис. дільничних поліцейських, близько 2 тис. слідчих і 4 тис. оперативних співробітників.

Раніше повідомлялося, що в Нацполіції очікують поставку 18 нових спеціально обладнаних патрульних автомобілів ZAZ Forza та ZAZ Vida.

Нагадаємо, раніше очільниця Нацполіції Хатія Деканоїдзе заявила, що в поліції будуть створені спеціальні комісії, які перевірятимуть роботу регіональних підрозділів за своїми напрямками.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: