Стало відомо, коли Нацполіція представить концепцію реформування

Читать на русском
Хатія Деконаїдзе заявила, що у вересні в Україні буде представлена концепція реформування Національної поліції до 2020 року.

У вересні в Україні буде представлена концепція реформування Національної поліції до 2020 року.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомила керівник відомства Хатія Деканоїдзе, передає «Слово і Діло».

«У вересні ми будемо мати загальну стратегію не тільки кримінального блоку, але і розвитку Національної поліції до 2020 року, щоб всі були відповідальні за реформи», - заявила вона.

Деканоїдзе розповіла, що зараз вперше в історії Міністерства внутрішніх справ відбувається набір нових слідчих та дільничних. «Старі» ж кадри проходять перепідготовку та переатестацію. Таким чином, прогнозує глава Нацполіції, до кінця року виявляться «загальні обриси нової кримінальної поліції».

Аваков хоче скоротити кількість генералів у МВСУ Міністерстві внутрішніх справ підготували проект скорочення генералів у Нацгвардії, Нацполіції та інших відомствах.

Вона також зазначила, що ще одним новим підходом, який впроваджується в поліції, є тактичні групи.

«Ми випускаємо останню групу - групу швидкого реагування, яка прийде на допомогу звичайним патрульним. Це означає, що в Києві буде близько 600 осіб в групах швидкого реагування, які будуть працювати і допомагати патрульним і будуть задіяні на громадських заходах», - сказала Деканоїдзе.

Наголошується, що ці групи будуть мати посилену тактичну підготовку, і в цьому українській стороні допомогли партнери з Х'юстона.

За словами глави Нацполіції, такі групи патрульних швидкого реагування будуть працювати і в інших великих містах України.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що в 2016 році атестація поліцейських буде завершена.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: