Туреччина намагається шантажувати США та Євросоюз – експерт

Читать на русском
Микола Сунгуровськийдиректор військових програм

Туреччина намагається показати себе сильним регіональним гравцем.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський, аналізуючи ситуацію в Сирії та заяву Туреччини про звільнення кордону від бойовиків «Ісламської держави».

«Туреччина хоче гарантування безпеки від можливих дій курдських сепаратистів. Саме тому перекривається кордон. Для того, щоб роз'єднати сирійських і турецьких курдів, позбавити їх можливості будь-якого утворення», – розповідає Сунгуровський.

Крім того, як підкреслив фахівець, Туреччина хоче показати себе сильним регіональним гравцем.

Керрі: гарячково укладати угоду по Сирії США не будутьРосія і США узгодили більшість деталей по кроках по відновленню режиму припинення вогню в Сирії.

«При цьому Анкара хоче шантажувати США та Євросоюз з приводу їхньої уваги та можливих поступок на тлі того, що відновлюється їхня взаємодія та нормальні економічні зв'язки з Росією.

При цьому, на його думку, США частково втратили вплив на ситуацію.

«Нам невідомо, які стратегічні цілі та задуми були закладені в цій політиці, але Обама просто побоявся втягуватися в протистояння ісламського та християнського світів. Хто цьому посприяв і наскільки це обґрунтовано, судити важко», – додав військовий експерт.

Як відомо, 3 вересня Анкара відправила нову колону танків на північ Сирії для боротьби з «Ісламською державою».

Нагадаємо, 24 серпня турецька армія почала операцію «Щит Євфрату», направивши танки, спецназ та авіацію на допомогу Вільній сирійській армії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: