Держдеп пояснив учорашнє розширення санкцій проти росіян

Читать на русском
США пояснили розширення санкцій проти 17 росіян і українців та низки російських компаній нагадуванням РФ про необхідність виконання домовленостей, досягнутих у Мінську в лютому 2015 року.
Джон Кірбі

США пояснили розширення секторальних санкцій проти громадян РФ та України, а також низки російських компаній прагненням припинити можливий обхід попереднього рівня обмежень і прагненням нагадати Росії про повне виконання Мінських угод.

Про це повідомив на брифінгу офіційний представник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає «Слово і Діло».

«Розширенням санкцій США висловили солідарність з ЄС і нагадали Москві про необхідність виконувати Мінські угоди», – зазначив він.

Також Кірбі уточнив, що ще одним фактом, що вплинув на розширення секторальних санкцій, стала висока ймовірність їх обходу з боку РФ.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що третьої зустрічі в Мінську з врегулювання ситуації на Донбасі не будеСказано 27 серпня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Нагадаємо, вчора, 1 вересня, США запровадили санкції проти 17 громадян Росії та України, а також низки російських компаній через військову агресію Кремля в Україні.

На тлі цього рішення Президент Петро Порошенко закликав Євросоюз також наслідувати приклад США й посилити санкції. Стало відомо, що посли ЄС готуються наступного тижня продовжити візові обмеження та замороження рахунків РФ. Це 146 осіб і 37 компаній, що відповідальні за порушення територіальної цілісності України.

Як повідомлялося раніше, 31 серпня Кабінет міністрів України розширив санкційний список 259 фізичними особами та 46 юридичними особами з Росії.

Водночас РФ використовує свої важелі тиску на західні демократії з метою послабити санкції – 25 серпня президент Чехії Мілош Земан вчергове закликав скасувати санкції Євросоюзу проти Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: