Експерт пояснив, за яких умов Путін погодиться на зустріч із Порошенком

Читать на русском
Олександр Палійполітичний експерт

Вже зрозуміло, що Україна відкрита для контактів, але тут від нас нічого не залежить. Вже була така спроба, але немаэ жодних результатів.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Олександр Палій, аналізуючи заяву про необхідність провести зустріч президентів України та РФ для врегулювання ситуації на Донбасі без посередників.

«Нічого принципового в цьому немає, але потрібно розуміти, що словами не можна замінити необхідний факт посилення обороноздатності, тому що це говорить набагато більше, ніж слова та будь-які контакти. Москва сльозам не вірить, а вірить артилерії. Лише так», – вважає політолог.

Якого формату домагається Путін щодо Донбасу?Політолог проаналізував заяву керівництва РФ про відмову від переговорів у «нормандському форматі» після подій у Криму.

На його думку, Росія, можливо, й погодилася б на цю зустріч, якби Україна капітулювала з якихось принципових питань.

«В першу чергу Україні це не потрібно. Немає сенсу в таких переговорах», – вважає екперт.

«Самі по собі слова, можливо, й здатні діяти, як у випадку російсько-турецьких відносин, коли країни надурили одна одну й Анкара провела операцію в Сирії, нейтралізувавши протести Росії. Але те, що відбувається у відносинах Туреччини та РФ, не пройде у відносинах України та РФ», – пояснює Олександр Палій.

Нагадаємо, після «кримської диверсії» Президент України Петро Порошенко доручив МЗС організувати телефонні переговори з Путіним, проте в РФ відмовилися від діалогу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: