Україна завершила реструктуризацію зовнішніх боргів

Читать на русском
Таким чином, єдиним державним боргом, який не пройшов процес реструктуризації, залишається так званий борг Януковича перед Російською Федерацією в розмірі 3 млрд доларів США.

Сьогодні, 27 квітня, Кабмін санкціонував додатковий випуск і розміщення облігацій зовнішніх державних позик України 2015 року та державних деривативів.

Ініціатором додаткової емісії стало Міністерство фінансів, на думку якого вона дозволить завершити технічні питання реструктуризації зовнішнього держборгу України, здійсненої в листопаді 2015 року, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міністерства фінансів України.

«Для остаточного завершення реструктуризації державного та гарантованого державою боргу в Україні залишилося зобов'язання здійснити додатковий випуск нових облігацій і державних деривативів для власників старих облігацій на загальну суму близько $430,6 млн», – йдеться в повідомленні Мінфіну.

Таким чином, єдиним державним боргом, який не пройшов процес реструктуризації, залишається так званий «борг Януковича» перед Російською Федерацією в розмірі $3 млрд.

Зовнішний борг України, його реструктуризація й подальші перспективи відносин з МВФЖурналісти «Слова і Діла» вирішили розібратися, з чого складається зовнішній борг України, які плюси від його реструктуризації та скільки грошей отримала й ще отримає держава від міжнародних донорів.

Нагадаємо, що минулого року Мінфін успішно провів реструктуризацію 13 з 14 серій облігацій зовнішніх державних позик і гарантованих державою єврооблігацій, що входили в периметр реструктуризації державного та гарантованого державою боргу.

Як повідомлялося раніше, 17 вересня Верховна Рада підтримала пакет законопроектів щодо реструктуризації зовнішнього державного боргу України.

Водночас глава Мінфіну РФ заявив, що український і російський уряди не змогли домовитися про реструктуризацію боргу Києва розміром $3 млрд.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: