Рада підтримала фінреструктуризацію боргів підприємств

Читать на русском
Верховна Рада ухвалила закон про фінансову реструктуризацію в другому читанні та в цілому.

Верховна Рада ухвалила закон «Про фінансову реструктуризацію» в другому читанні та в цілому.

«За» проголосували 229 народних депутатів, повідомляє «Слово і Діло».

Цей законопроект є одним із необхідних для співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Як розповіли в Нацбанку України, фінансова реструктуризація боргів підприємств вирішить питання значної кількості проблемних кредитів, ризику банкрутства та припинення господарської діяльності підприємств, які мають тимчасові проблеми з ліквідністю, але все ж є можливість для відновлення здорової економічної діяльності.

Гонтарева: 90% неповернутого рефінансу було видано за часів Тимошенко-прем'єраЗа часів прем'єрства Юлії Тимошенко Національний банк України рефінансував неплатоспроможні банки на 77 млрд гривень.

«Це допоможе банкам зменшити кількість проблемних кредитів і мати можливість спрямувати кошти на відновлення кредитування та стимулювання економіки. Своєю чергою, компанії уникнуть ризику банкрутства та матимуть шанс знову стати платоспроможними, а громадяни України завдяки цьому збережуть та отримають нові робочі місця», – йдеться в коментарі НБУ.

Фінансова реструктуризація є добровільною й відбуватиметься на погоджених усіма сторонами умовах.

Сама процедура реструктуризації передбачає: перегляд термінів погашення, перегляд розміру процентних ставок або інших умов кредитного договору, надання нового фінансування боржнику, прощення частини боргу, залучення нових інвестицій у капітал боржника, реорганізацію діяльності боржника, зміну керівника та/або членів органів управління та контролю боржника, зміну структури корпоративного управління боржника тощо.

Нагадаємо, законопроект був поданий до розгляду Кабінетом міністрів України та зареєстрований у Верховній Раді 30 листопада минулого року. Як відзначають у НБУ, зараз у парламенті перебувають понад 20 законопроектів, необхідних для продовження реформи фінансового сектора.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: