У Мінфіні пояснили основний принцип податкової реформи

Читать на русском
Державна фіскальна служба може створювати електронні системи під себе, щоб надалі маніпулювати процесом повернення ПДВ.
Олександр Данилюк

Міністерство фінансів сконцентрує увагу перш за все на адмініструванні податків, а не зниженні їхніх ставок у впровадженні реформи оподаткування.

Про це заявив глава відомства Олександр Данилюк в інтерв'ю програмі «Перша шпальта», передає «Слово і Діло».

«Справедливе адміністрування – це також певна лібералізація. І я вважаю, що наразі – це якраз те, що очікує бізнес. Питання ставиться не про зниження ставки на прибуток, а про те, чому податкова поліція відкриває справи проти підприємців», – каже Данилюк.

За його словами, Державна фіскальна служба може створювати електронні системи «під себе», щоб надалі маніпулювати процесом повернення ПДВ.

«Це цілком можливо, хоча й складно доказово», – сказав міністр, додавши, що найправильнішим буде прибрати таку спокусу.

«Тому управління електронними системами необхідно передати Мінфіну. Ми забезпечимо стабільність роботи цієї системи й ми зробимо неможливими будь-які маніпуляції», – вважає міністр фінансів.

США допоможуть Україні з реформамиПрем'єр-міністр України Володимир Гройсман домовився з віце-президентом США Байденом про 220 млн доларів допомоги.

Нагадаємо, що делегація МВФ із представниками Міністерства фінансів України розглянула шляхи реформування ДФС, у тому числі підвищення заробітних плат працівникам за рахунок оптимізації штату.

З 1 липня набув чинності новий порядок оподаткування пенсій в Україні.

«Слово і Діло» зафіксувало 12 обіцянок Олександра Данилюка, 2 з яких він провалив. Решта його зобов'язань перебувають у процесі виконання. Про відповідальність міністра фінансів України говорити поки рано. З повним переліком обіцянок політика можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: