ФДМ пустить із молотка залишки обленерго вже в жовтні

Читать на русском
На аукціон виставлять контрольні пакети акцій Тернопільобленерго, Хмельницькобленерго, Харківобленерго, Миколаївобленерго, Запоріжжяобленерго та Черкасиобленерго.

Фонд державного майна України в жовтні-грудні поточного року планує провести шість конкурсів із продажу контрольних пакетів акцій обласних енергопостачальних компаній.

Про це повідомив глава відомства Ігор Білоус, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Із жовтня почнуться аукціони: жовтень, листопад, грудень – трьома групами по дві компанії», – сказав він на брифінгу в Києві в п'ятницю.

Глава ФДМ уточнив, що в першій групі заплпновано виставити контрольні пакети акцій «Тернопільобленерго» та «Хмельницькобленерго», у другій – «Харківобленерго» та «Миколаївобленерго», третій – «Запоріжжяобленерго» та «Черкасиобленерго».

Ахметов готується до захоплення низки обленерго – ЛещенкоНайбагатша людина України Рінат Ахметов планує повністю консолідувати акції чотирьох обленерго та двох компаній теплової генерації в своїй власності.

Білоус пояснив затримку приватизації обленерго з ухваленням Радою та регулятором необхідної регуляторної бази, яка істотно підвищила б інтерес інвесторів до цих об'єктів.

Нагадаємо, у ФДМ готують до продажу 9 компаній паливно-енергетичного комплексу.

Як повідомлялося раніше, ФДМ України готується до проведення конкурсу з продажу 60,2% акцій енергопостачальної компанії «Запоріжжяобленерго», 99,99% Одеської та 99,83% Херсонської ТЕЦ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: