Росіяни готуються взяти під контроль ПАТ «Миколаївобленерго» – журналіст

Читать на русском
Захоплення буде проведене одним із міноритарних акціонерів ПАТ – компанією Венчурні інвестиційні проекти, що є активом російської фінансово-промислової групи VS Energy.

Костянтин Григоришин, сфера інтересів якого лежить в області енергетики, готується до захоплення енергопостачальної компанії «Миколаївобленерго».

Про це у себе на сторінці в Facebook пише журналіст Сергій Іванов.

«Не хотів би демонізувати Григоришина, але схоже, що вже завтра свіжонатуралізований громадянин України візьме під контроль ПАТ «Миколаївобленерго», – пише він.

За його словами, ця операція буде проведена одним із міноритарних акціонерів ПАТ – компанією «Венчурні інвестиційні проекти» (володіє 7,27% акцій «Миколаївобленерго»), що є активом російської фінансово-промислової групи VS Energy.

«Венчурні інвестиційні проекти» ініціюють завтра, 27 липня 2016 року, о 12:00 в актовій залі «Миколаївобленерго» загальні збори акціонерів, на яких будуть припинені повноваження голови та членів Наглядової ради ПАТ.

«До Фонду державного майна вже надійшов лист від директора ТОВ «Венчурні інвестиційні проекти» Суслова (вих. 86/1 від 06.07.2016) з рекомендацією про включення до порядку денного питань про звільнення гендиректора та призначення нового. До листа додається пропозиція щодо кандидатури нового гендиректора – Попова Бориса Борисовича», – пише Сергій Іванов.

Борис Попов – креатура Григоришина. Наразі він працює заступником директора «Північної електроенергетичної системи» ДП «Укренерго».

Відзначимо, що VS Energy належить Олександру Бабакову, Євгену Гінеру та Михайлу Воєводіну – громадянам Російської Федерації. Олександр Бабаков раніше обіймав посаду віце-спікера Держдуми РФ. Його підозрюють у рейдерстві та фінансуванні тероризму на території України.

«Укренерго» підписало угоду зі структурами Григоришина на 1 млрд грнДержпідприємство «Національна енергетична компанія «Укренерго» уклало договір із ВАТ «Запоріжтрансформатор» (ЗТР), що входить в орбіту впливу Костянтина Григоришина, на суму 928,5 млн грн.

Таким чином, Григоришин діє у зв'язці з російськими олігархами, забезпечуючи їх експансію на український енергетичний ринок.

Іванов висловив упевненість, що найближчим часом Костянтин Григоришин подібним чином встановить контроль над «Харківобленерго» та «Запоріжжяобленерго».

Нагадаємо, що Фонд державного майна України готується до проведення конкурсу з продажу 60,2% акцій енергопостачальної компанії «Запоріжжяобленерго», 99,99% Одеської та 99,83% Херсонської ТЕЦ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: