Поліція та прокуратура розслідують розтрату коштів у «Одесаобленерго»

Читать на русском
Національна поліція зайнялася розслідуванням розтрати 20 мільйонів гривень у Одесаобленерго.

Головне управління Нацполіції в Одеській області, прокуратура та СБУ зайнялися розслідуванням неправомірної розтрати 20 млн гривень у ПАТ «Одесаобленерго».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Одеської прокуратури.

Прокуратура Одеської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом привласнення та розтрати коштів у особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України). Встановлено, що під час виконання підрядними організаціями, з якими ВАТ «ЕК «Одесаобленерго» в 2015 році уклало договори, інвестиційної програми з будівництва та реконструкції електромереж і підстанцій на рахунки підприємств з ознаками фіктивності переведено близько 20 млн грн. У відомстві зазначають, що більше 25% статутного фонду «ЕК «Одесаобленерго» належить державі.

Анкети доброчесності для прокурорів: українці висміяли нововведення в ГПУПрокурорів в ГПУ зобов'язали заповнювати анкети доброчесності. Соцмережі відреагували на незвичайне нововведення.

Слідство перевіряє версію про присвоєння зазначених коштів та їх розподілу між можливими учасниками угоди. Працівниками прокуратури спільно з працівниками УСБУ в Одеській області та СУ ГУ НП проведено 19 обшуків у офісах основних підрядників публічного акціонерного товариства та приватних будинках їхніх керівників. Досудове розслідування в кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, раніше детективи Національного антикорупційного бюро разом із працівниками Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали організаторів злочинної схеми з розкрадання бюджетних коштів на державні закупівлі в одній із філій «Укрзалізниці».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: