В Україні створять міжнародний комітет із захисту прав людини «Крим»

Читать на русском
Міжнародний комітет із захисту прав людини з робочою назвою Крим буде презентований найближчим часом.

В Україні створять міжнародний комітет із захисту прав людини «Крим».

Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу, депутат Верховної Ради від фракції «Блоку Петра Порошенка» Рефат Чубаров, передає «Слово і Діло».

«Ми зараз обговорюємо з адвокатами та іншими громадськими діячами можливість створення міжнародного комітету, який би сконцентрував свою діяльність на всіх тих процесах, які відбуваються в Криму в області прав людини. Міжнародний правозахисний комітет, який знаходив би підтримку серед політиків, правозахисних міжнародних організацій, підтримку в забезпеченні прав людини в Криму, у вирішенні питання безпеки людей, які там проживають», – пояснив він.

За його словами, політики та міжнародні правозахисні організації підтримають діяльність комітету щодо забезпечення прав людини й вирішення питань безпеки людей, що проживають у Криму.

«Активісти кримськотатарського народу займаються всім спектром питань, що стосуються кримських татар – і тих, які вже залишили Крим, і тих, які перебувають у російській окупації. В нас не вистачає ані сил, ані ресурсів приділяти увагу всім питанням. Водночас ми хочемо привернути увагу всього світу до проблеми прав людини в окупованому Криму», – сказав Чубаров.

Мустафа ДжемілєвНародний депутат України
Кримські татари ні за яких умов не будуть співробітничати з комуністамиСказано 19 січня 2012 р.Статус обіцянки: Виконано

Він розповів, що до правозахисного комітету увійдуть авторитетні люди – політики та громадські активісти. Вже наступного тижня буде оголошений принцип роботи цього комітету.

«Міжнародний правозахисний комітет «Крим» буде концентрувати в своїй діяльності реакцію на те, що відбувається в Криму, – репресії, переслідування. Він буде користуватися підтримкою авторитетних політиків, міжнародних правозахисних організацій. Це не буде просто бюрократична організація. Комітет сконцентрується на допомозі жертвам репресій, їхнім родинам, дітям, звичайно, він буде спиратися на допомогу, можливості й досвід Меджлісу», – підкреслив нардеп.

Нагадаємо, раніше Чубаров заявляв про те, що зміни до розділу 10 Конституції України допоможуть відновити в правах кримських татар і допомогти в поверненні півострова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: