Чубаров пояснив, навіщо вносити зміни до Конституції щодо Криму

Читать на русском
Рефат Чубаров заявив, що зміни до розділу 10 КУ допоможуть поновити в правах кримських татар і допомогти в поверненні півострова.

Голова Меджлісу, народний депутат України Рефат Чубаров заявив, що зміни до розділу 10 Конституції України допоможуть поновити в правах кримських татар і допомогти у поверненні півострову.

Про це він розповів у інтерв'ю «Укрінформу», повідомляє «Слово і Діло».

«Внесення змін до розділу 10 Конституції України «Автономна Республіка Крим» дасть змогу всім суб'єктам кримського життя й у першу чергу корінному народу Криму – кримським татарам – відчути, що вони поновлені у своїх правах і реалізують невід'ємне для них право на самовизначення в межах України», – зазначив Чубаров.

Водночас, за його словами, етнічні українці, росіяни та представники всіх інших національностей, що проживають у Криму мають відчути захист власних прав. Нардеп зауважив, що для реалізації таких змін потрібно також ухвалити відповідні закони. Чубаров впевнений, що це змусить Росію сісти за стіл переговорів.

Як Україна виконує свої зобов'язання перед кримськими татарами?«Слово і Діло» зібрало ключові обіцянки української влади, які вона дала кримськотатарському народу.

«Тому що право кримськотатарського народу на самовизначення в межах української держави говорить про те, що для Росії там немає місця. Є місце для росіян, які там жили, живуть і житимуть. Але для Росії там місця немає», – наголосив він.

Нагадаємо, вчора, 18 травня, Президент України Петро Порошенко під час виступу на концерті-реквіємі пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу заявив, що доручив Конституційній комісії створити робочу групу з підготовки змін і доповнень до Конституції України щодо самовизначення кримських татар у складі України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: