У «ДНР» оголошена повна мобілізація бойовиків – СБУ

Читать на русском
Ватажок так званої Донецької народної республіки оголосив повну мобілізацію бойовиків на окупованій території. Відповідна заява прозвучала в п'ятницю, 12 серпня.

Ватажок так званої «ДНР» Олександр Захарченко оголосив повну мобілізацію бойовиків на окупованій території.

Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» повідомив радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт, передає «Слово і Діло».

Така заява прозвучала від Захарченка в п'ятницю, 12 серпня.

Радник глави СБУ розповів, що бойовики поширюють серед мешканців окупованих територій чутки про наступ української армії, який нібито має статися найближчим часом.

Як проходила мобілізація в УкраїніВ Україні відбулося 6 хвиль мобілізації, завдяки якій кількість української армії збільшилася до 250 тисяч осіб.

Крім того, самопроголошена «влада» почала вивозити дітей з Ясинуватського району Донецької області до Ростовської області Росії.

«Мені про це повідомили й сказали, що я можу про це говорити та попередити про те, що імітується там, у Донецьку та Луганську, спроба донесення людям інформації, що нібито українська армія буде зараз наступати. Фактично багатьох людей доводять до сум'яття та паніки», – розповів Тандіт.

За його словами, в СБУ знають причини таких дій окупантів, однак поки утримуються від коментарів.

«Не варто гратися з українською армією. Ми дамо відсіч у тих точках, де спробують організувати провокації», – додав представник СБУ.

Нагадаємо, в Генштабі Збройних сил заявили, що поки не проводитимуть сьому хвилю мобілізації в Україні, оскільки в армії достатньо ресурсів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: